fredag 13 mars 2009

Tack

Den katolske biskopen Anders Arborelius har ofta inte gjort sej så känd för att sticka ut i någon het fråga. Vatikanen kan vara rätt trygg med en sådan biskop.

Men nu tar han bladet från munnen i det uppmärksammade abortfallet, där den våldtagna nioåriga brasilianska flickans föräldrar exkommunicerades när dom godkände flickans abort. Men Arborelius tar som sagt bladet från munnen och menar att Kyrkan definitivt handlat fel i detta fall.

Tack Anders!

Uppdaterat
Min kollega "Storasyster i vassen" skriver klokt om detta ämne.

3 kommentarer:

  1. Det är jag säker på att han inte menar. Vad han säger är att man i valet mellan två onda ting måste försöka välja det minst onda. Och det är tydligen där som han verkar anse att romerska kyrkan gått fel i detta fall.

    SvaraRadera
  2. Dessutom måste man tala om människovärde från två håll: det ofödda barnets och det nioåriga barnet. Är den lilla flickans människovärde inte värt någonting i förhållande till det lilla fostrets?

    SvaraRadera
  3. Men ett liv är mer än att bara röra sej och finnas till. Jag menar att den lilla flickans liv faktiskt var hotat. Kanske inte hennes fysiska, men hennes mentala, sociala och psykiska.

    SvaraRadera