tisdag 15 augusti 2006

Düsseldorf


För ett decennium sedan var bob hund det hetaste bandet man kunde tänka sig. Av många skäl. Det främsta, som jag såg det, var deras förmåga att göra mästerverk av sådant som andra skulle ha dumpat. I låten Düsseldorf finns en lysande textrad som lyder: Jag gillar sånt som ingen bryr sig om. Den säger allt.

I en ogillande recension av någon av deras skivor skrev recensenten att deras låtar skulle kunna vara bra. Men dom påminner, menade han, om en bra text på en papperslapp som man sedan knycklar ihop utan att knyckla upp igen. Obegripligt.

Han var nog rätt ensam vid den tiden att tycka så som recensent. Dom brukade i allmänhet älska detta udda band med den uttrycksfulle sångaren.

bob hund själva beskrivit sina låtar som: -Det som andra kastar i papperskorgen plockar vi upp och klistrar ihop till låtar. Och det som inte håller måttet spelar vi en gång till och en gång till.

Därför låter det ibland som det gör.

Düsseldorf är förmodligen deras mest kända låt och en av de mer lättlyssnade.

1 kommentar:

  1. Kul att du är "tillbaka" igen. Hoppas renoveringsarbetet har gått bra.

    Vad Bob Hund beträffar...nja, jag kan säga så här, lite diplomatiskt: Jag känner alldeles för dåligt till dem för att kunna uttala mig om deras musik.

    SvaraRadera