söndag 16 april 2006

Instrumentalt


Lite gamla låtar som jag spelat in med hjälp av en 20 år gammal Roland E-20. Jag skrev lite arr på 90-talet när jag skaffat synt och midiinterface. Enkla kanske, men jag la ner ett antal timmar på dom.

 1. Bak brusande klara älvar. En nästan sentimentalt nationalromantisk sång som borde ha fioler som soloinstrument. Men fiolljudet var så dåligt på min gamla synt.
 2. Danslek. Lite som Horgalåten, men med Sitar som soloinstrument. Svensk folkmusik med indiskt anslag.
 3. Kronisk ångest. Jag har en text på den. Den kommer nog lite senare.
 4. Varför valde han ut mig. En Maria-sång skriven i en påbörjad bebådelsemusikal som, i likhet med det mesta annat jag företar mig, aldrig blev färdig.
 5. Om Gud. Det var tänkt som en Klezmer-inspirerad, tonsatt psaltarpsalm. Vilken psalm har jag glömt, men omkvädet är kort och gott: "Om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss".
(c) Pierre Falk, 2006

3 kommentarer:

 1. Sköna inspelningar! Men jag saknar sång på en av låtarna (Varför valde han ut mig). Jag tycker du kan ta och spela in en till version av den där du sjunger + att du kan spela in den andra musikallåten.

  SvaraRadera
 2. Jag dromde om att livnära mig på instrumentalt musikskapande runt 1997 och några år frammåt. Så jag har lite instrumentala utkast på lager också. Inte lika många som de textsatta sångerna dock.

  SvaraRadera
 3. Där ser man. Det är skönt att lyssna på instrumental musik så lägg gärna upp fler!

  SvaraRadera