onsdag 22 mars 2006

Chokladnjutning

En kopp varm choklad. Inmundiga den lagom snabbt (tillräckligt långsamt för att hinna njuta av varje klunk, tillräckligt snabbt för att smaken inte ska försvinna mellan varven). Det är inte dyrt. Änglamark-kakao fungerar minst lika bra som Fazers ögonkakao, så ger man samtidigt tredje världens drängar en hjälpande hand.

Jag tror inte att det går att gå in i väggen med en kopp choklad i handen. Att tillåta sig att njuta, och att faktiskt njuta av att man njuter är en nödvändig motvikt till arbete och stress. Ingen mår bättre av att må dåligt.

Nu tänker många att det ju faktiskt är fastetider. Det är sant. Se efter åt vilket håll slantarna rullar. Öva dig på alla möjliga sätt. Men utan att njuta blir jag en mindre glad och mindre trevlig människa. Beroende är ett starkt ord, men om jag ska fungera tillfredsställande så behöver min kropp slappna av. Och njuta. Av en kopp choklad.

Ingen vinner på att jag avstår en rättvisemärkt chokladkopp. Det jag istället kan göra är att öva mig i sådant som verkligen betyder något som ligger på det personliga planet. Men då behövs en motvikt.

3 kommentarer:

  1. Amen, broder!

    SvaraRadera
  2. vet du en sak. du har helt ratt. jag sitter och vantar pa pasken, och hoppas att ni kommer hem da. i sa fall vill jag dricka varm choklad och ata pappas goda brod (om han ska gora det vill saga). mysigt! och gott!

    SvaraRadera
  3. Bra skrivet! (Hittade hit då jag sökte på Änglamark + kakao.) :-)

    SvaraRadera